Marij biedt Mindfulness-Vipassana en Dhamma studie
Laden Evenementen

Vanaf 26 september 2023 iedere week op dinsdagavond van 19.00 – 21.00 uur

De ervaring heeft geleerd dat samen mediteren erg waardevol is: het verbindt, geeft steun en inspireert. Wij zien er naar uit om een doorgaande vipassana meditatiegroep in Nijmegen nieuw leven in te blazen. Een groep waar ruimte is voor verdieping en verbinding. De gezamenlijke meditaties bieden inspiratie om het dagelijkse mediteren levend te houden.

Vipassanameditatie zal in samenhang met shamatha- en mettameditatie beoefend worden. Het achtvoudige pad van de Boeddha geeft ons daarbij richting. Er zal regelmatig meditatie instructie worden gegeven, er is ruimte voor zit- en loopmeditatie, yoga, reflectie en vragen.

praktische gegevens

tijd
dinsdagavond 19.00-21.00 uur (m.u.v. de vakantieperioden)

locatie
van Langenveldstraat 17, Nijmegen Oost

kosten
Vrijwillige bijdrage voor de ruimte die kosteloos ter beschikking wordt gesteld. Als de groep groter wordt dan 10 mensen zullen we een ruimte huren en zal er een bijdrage in de huur gevraagd worden.
En vrijwillige beoefening van Dana voor de begeleiders.

opgave en vragen
mgeurts@kpnmail.nl, 0620699676

In verband met de continuïteit in de groep wordt gevraagd je steeds voor vijf keer te committeren

voorzitters

Marij Geurts
Sinds 1998 beoefen ik vipassana, metta en shamathameditatie, begeleidt weekends en retraites, gaf introductiecurssen, begeleidde mindfulnesscursussen in onderwijs en gezondheidszorg. Ik was vele jaren kerndocent in de Dhammaverdiepingscursus van de SIM en maak deel uit van het retraitebegeleiderscollectief Vipassana.nu.

Paul van Gogh
Vipassanabeoefening loopt sinds 2003 als een rode draad door mijn leven. Sinds 2007 speelt mindfulness en boeddhisme ook een belangrijke rol in mijn werkzame leven. Ik begeleid mindfulnesscursussen en volgde later de opleiding tot compassietrainer welke ik als waardevolle aanvulling ervaar in mijn werk en leven. In 2015 ben ik geschoold tot boeddhistisch geestelijk verzorger en werkte ik in deze rol in de zorg, bij justitie en tegenwoordig bij defensie.

Ad van Deemen
Sinds 2003 beoefen ik vipassana en heb veel meerdaagse vipassanaretraites gevolgd. Daarnaast heb ik een yogaopleiding gevolgd bij Yoga en Vedanta en geef sinds 2005 yogalessen waarin inzichtsmeditatie samenkomt met yoga.

Deel dit verhaal, kies je platform!

Ga naar de bovenkant